Cultura-säätiö

Cultura-säätiö on aloittanut toimintansa tammikuussa 2013. Säätiön perustaja on opetus- ja kulttuuriministeriö muina perustajatahoina Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Tampereen, Lappeenrannan ja Joensuun kaupungit sekä Suomen Venäjänkielisten Yhdistysten Liitto ry (Faro) ja Suomi-Venäjä-Seura ry.

Säätiö tukee Suomen venäjänkielisten kotoutumista taiteen ja kulttuurin keinoin sekä vahvistaa venäjänkielisten kielellistä ja kulttuurista identiteettiä. Innostamme suomalaisia opiskelemaan venäjän kieltä ja venäläistä kulttuuria myöntämällä tukea niiden opetukseen hallinnoimastamme juhlarahastosta (Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahasto). Rahasto perustettiin eduskunnan päätöksellä syyskuussa 2013. Juhlarahaston ensimmäinen apurahahaku järjestettiin syksyllä 2015. Pääsääntöisesti hakuja on tarkoitus järjestää vuosittain kaksi.

Säätiön henkilökunta koostuu pitkän linjan Venäjä-tuntijoista, joilla on monipuolinen kokemus Venäjä-yhteistyöstä ja tietämystä erilaisista Venäjä-sisällöistä.

Olemme olleet Aallon Tilitoimiston asiakkaana säätiön perustamisesta asti. Tilitoimisto hoitaa nykyaikaisilla työvälineillään taloushallintomme sähköisesti. Voimme itse seurata taloushallinnon tapahtumia ja avainlukuja Tietokonttori-palvelun avulla. Aallon Tilitoimiston ammattitaitoinen henkilökunta on auttanut meitä erityisesti julkiseen rahoitukseen liittyvissä kirjauksissa ja raportoinneissa. Päivittäiset rutiinit hoituvat täsmällisesti myös loma-aikoina.

Anna-Maria Liukko
Johtaja
Cultura-säätiö